Ik hou nog steeds van Appeltaart (Handboek NAH begeleiding)

‘Ik hou nog steeds van appeltaart’ is mijn Handboek NAH-begeleiding voor ouders, hulpverleners en onderwijsprofessionals. Geschreven samen met Diana Moonen-de Zwaan.

Reacties van lezers…

‘….Dit boek doet verslag van jarenlange ervaring in begeleiding van kinderen en jongeren met NAH en hun ouders, zowel thuis als binnen verschillende vormen van onderwijs. Daardoor sluit het boek bij ouders en onderwijs. Bij het alledaagse leven van een kind met NAH en is het een bron van (h)erkenning.’
Dr. Arend de Kloet (Sophia Revalidatie, Lector Revalidatie aan de Haagse Hogeschool)  

Whats app Gesprek tussen meisje met NAH (16) en Suzanne:
‘… maar je bent wel op school en dat telt. Als je jezelf niet traint in geluid verwerken wordt het probleem steeds groter en juist niet minder. Je NAH gaat niet weg, helaas.’
‘jaaaaaa dat weet ik. Ik heb de hele tijd je boek gelezen’
‘aach, echt!, stom?’
‘nee, ik lees het erg graag’‘dank je, het gaat ook over jouw leven en dat van andere meiden en jongens’.

‘We bevelen jullie boek aan alle NAH-ers aan en krijgen heel positieve reacties. Ouders vinden het heel herkenbaar. Zolang ze nog aan het begin van het traject staan vinden ze het ook heel prettig dat ze horen hoe dat nu werkt in de follow up en vinden ze dat ze zich daar beter op kunnen voorbereiden of zo je wil daar voor kunnen wapenen.’
Dr. Caroline Catsman (neuroloog Erasmus MC, Rotterdam)

‘Ik heb gesmuld van dit boek! Het complexe van NAH, eenvoudig te begrijpen en (h)erkenbaar gemaakt. Aan de hand van ontroerende voorbeelden en het geven van waardevolle praktische handvatten. Bemoedigend door alle jaren en leeftijden heen.’ Moeder van dochter met inmiddels elf jaar NAH

‘Als er geen goede NAH begeleiding op een reguliere school is, ben je Kansarm als meisje of jongen met Hersenletsel. Als deze er wel is ben je Kansrijk en tel je mee. De NAH begeleider zorgt voor positieve ontwikkelingen bij en om het kind. Zorgt dat medeleerlingen, mentoren, docenten, maar ook de schoolleiding het begrijpen, en kunnen zeggen: ‘we zien dat het elke dag beter met je gaat!’ Ik, als BPO-er, zorg dat alle communicatielijntjes openstaan en voorkom dat iemand gefrustreerd raakt. Fingerspitzengefühl!’

Een Begeleider Passend Onderwijs (intensief betrokken bij een NAH traject van Suzanne op een VO School)

Freerk Ykema directeur/oprichter Rots en Water Instituut/Gadaku Institute

Een heel hartelijk en welgemeend dank voor het toesturen van het boek ‘Ik hou nog steeds van appeltaart’. Geweldig dat jullie dit boek hebben geschreven, en bijzonder fijn dat je ‘Rots en Water’ daarin hebt opgenomen. Een mooi boek, zeer informatief en laagdrempelig, voor elke ouder met kinderen met NAH een steun in de rug.’

Moeder van dochter met NAH

‘Ps: ik ben bezig jullie boek te lezen. Een beetje soft van me misschien.. ben nu nog maar bij begin hoofdstuk 3,  maar er viel zomaar een traan in het boek gister, niet van verdriet hoor maar van herkenning. Compliment hoor, denk dat ik het boek en de tips erin op een positieve manier wel kan gebruiken!!’

Vader van dochter met NAH

‘Bij elke bladzijde ben ik stil en denk ik hoe fijn dit is om herkenning en erkenning te vinden. Ineens voel ik me niet meer alleen.’

Intern begeleider PO

‘Ik ben sinds een paar uur de eigenaar van het boek van Suzanne de Roos en Diana Moonen. Het gaat over de gevolgen van NAH. Ik geniet van de heldere taal, ( ik begrijp alles), ik ben al op blz. 53. Dit is ook al heb je geen kind met NAH een geweldig naslagwerk. Zsm aanschaffen en bij al je collega’s aanbevelen!

Suzanne, vet compliment. Ik moet zelfs de krant nog lezen maar laat alles liggen!’

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen over dit boek? Bezoek dan de pagina op Facebook!