Coaching

Als tiener, puber, jongvolwassene kan je je onzeker voelen. Maar om daar nou voor naar een huisarts of psycholoog te gaan, dat voelt vaak ‘een stap te ver’. Zoveel is er immers niet aan de hand? Toch kan het erg prettig zijn om je verhaal te doen, iets over je probleem te vertellen, bij iemand die veel ervaring heeft met kinderen en jongeren in elke leeftijdsfase. Iemand met een beroepsgeheim, die jou kan helpen om ‘de boel’ in je leven op een rijtje te zetten, en samen met jou stapjes te ondernemen richting haalbare doelen en de uitvoering daarvan.

De Kinderbrigade helpt.

waarom coaching? (voor ouders om te lezen)

Opvoedingsondersteuning, het woord zegt het al, biedt ondersteuning bij opvoeding. We denken dan snel aan zaken als eten, slapen, leren luisteren, zindelijk worden. Naarmate je kinderen ouder worden verdwijnen deze zaken vaak wat naar de achtergrond. Het lijkt dan niet logisch om gebruik te maken van opvoedingsondersteuning. Je kind wordt groter, steeds meer zelfstandig. Het wordt als ouder vaak steeds lastiger om mee te beslissen in wat je jongvolwassen kind voor keuzes maakt.

Hoewel opvoedproblemen vaak minder spelen  kan (het laten) opgroeien voor pubers en jongvolwassenen toch ook erg lastig zijn. Er is immers zoveel om uit te kiezen: maak je je huiswerk, of ga je You-tube filmpjes kijken. Ga je uit en kom je later thuis dan je afgesproken had met je ouders. Of ga je eerder dan de meeste van je vrienden weg bij een feestje en ga je op tijd naar huis. Begin je met roken en drinken omdat je vriendengroep het doet? Of wacht je daar toch maar liever mee. Hoe maak je eigenlijk vrienden als je je niet tevreden voelt over je jezelf? Misschien vinden anderen jou wel niet de moeite waard.

In deze belevingswereld leven onze pubers en jongvolwassenen. Een wereld vol afwegingen en keuzes. Omdat iedereen deze keuzes moet maken lijkt het omgaan ermee soms iets ‘wat je toch wel kan’. Maar zo makkelijk is het niet. Het kan prettig zijn om hierbij hulp en richting te zoeken via coaching. Zonder dat je als jongere een stempel krijgt of voelt dat er ‘iets met jou aan de hand is’.