Iedereen kan een beschadiging in de hersenen krijgen. Bijvoorbeeld door een ongeluk, een hersenschudding, een bloeding, als gevolg van een tumor of een vergiftiging.
Als je geconfronteerd wordt met Hersenletsel bij jezelf, je kind, of je partner, gebeurt dat altijd plotseling en komen er veel vragen op je af. Je voelt je onzeker en je vraagt je af hoe het allemaal ooit weer goed komt.
– Hoe komt mijn kind of puber na letsel weer tot leren?
– Wat kunnen we als ouders verwachten van het herstel na hersenletsel?
– Hoe ga ik om met beperkte belastbaarheid, met rouwverwerking, met keuzes voor vervolgonderwijs?
– Komt het ooit weer goed? Wordt ons leven weer normaal? En wanneer is dat dan?
– Hoe krijgt elke persoon in ons gezin weer zoveel mogelijk balans en perspectief in zijn leven?
Het zijn allemaal vragen waar je mee te maken krijgt na hersenletsel en waar je je als ouder of school, zorgen over maakt. Helaas heb ik, ook geen pasklaar antwoord op al die vragen. Soms lijken de gevolgen van een beschadiging in eerste instantie klein maar blijkt later dat ze het leven van je kind of van jullie gezin behoorlijk beïnvloeden. Afhankelijk van de aard en oorzaak van het letsel kost het tijd en energie om de situatie in jullie gezin weer in balans te brengen. Elke vorm van letsel is verschillend, elke vraag persoonlijk en elke oplossing vereist maatwerk.
Bij een confrontatie met Niet Aangeboren Hersenletsel profiteert het hele gezin van hulp en ondersteuning, niet alleen de persoon met het letsel. Ik kan je verzekeren dat we samen in gesprek en aan de slag gaan en tot grote en kleine oplossingen komen. Hierdoor wordt de situatie waar jullie in zitten gegarandeerd positiever.
Al tien jaar verzorgt de Kinderbrigade (langdurige) trajecten op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen die leven met hersenletsel, omdat ze er zelf bekend mee zijn, of iemand in hun gezin. De ervaring in begeleidingstrajecten op maat, ligt zowel in de langdurige Gezinsondersteuning, in het (Speciaal) Onderwijs als in de (kinder) Revalidatie, of in een combinatie daarvan.
Zowel thuis als op school, kijk ik mee, denk ik mee en geef ik vorm aan nieuwe mogelijkheden, samen met het gezin of het onderwijsteam. Mijn expertise ligt zowel binnen het (speciaal) onderwijs als binnen de zorg in het gezin en de hulpverlening.
Wil je weten wat ik voor jullie gezin of jouw kind kan betekenen? Ik maak graag kennis met je.