> 24 (volwassene)

Coaching voor volwassenen

Iedere volwassene was ooit een kind. Dat is een waarheid als een koe. Naarmate je de volwassenheid bereikt, je beweegt in een ‘professioneel’ leven met vaak werk, een gezin, relaties, sociale contacten, verantwoordelijkheden, verdwijnt het kind in jou niet. Je leven als volwassene nu is vaak een uitkomst van een heel aantal keuzes die je hebben gebracht waar je nu bent. Een unieke optelsom van aanleg, karakter, opvoeding, (on)gedwongen keuzes en hun consequenties.

Dat je een volwassen leeftijd hebt bereikt betekent niet (eigenlijk voor niemand) dat je je niet meer onzeker voelt, twijfelt aan jezelf, vragen hebt, baalt van sommige keuzes die je gemaakt hebt. Patronen zou willen doorbreken. Graag eens concreet aan de slag zou willen om dat uitgesleten pad wat je zelf, vaak met heel veel liefde en inzet hebt gecreëerd, verder te verkennen. Zou er nog meer zijn? Zou ik verder kunnen groeien, meer mogen vragen? Zou er naast volwassenheid ook een weg zijn naar meer balans en heelheid?

Al 14 jaar coach ik volwassenen. Ouders, onderwijs- en zorgprofessionals. Mensen die volop in het leven staan, of mensen die juist weer opkrabbelen na ziekte of een ongeluk. Graag denk ik mee, kijk ik mee. Gaan we samen aan de slag. Misschien heb je baat bij een goed gesprek, een luisterend oor, iemand met afstand tot de situatie. Iemand die met je mee kijkt en samen met jou de boel op een rijtje zet:

– is de carriere die ik koos wel de juiste?
– Is mijn kind nu zo lastig of neem ik zelf gewoon veel te veel hooi op mijn vork
– Hoe kan het dat ik op mijn werk altijd met de stapels onafgemaakte klussen van anderen blijf zitten en me overwerkt en ongelukkig voel?
– Hoe kan ik ruimte creëren voor mijn eigen dromen? Wanneer breekt ‘mijn tijd’ aan?

Misschien heb je meer baat bij fysiek doen en voelen, merk je kracht en ruimte bij jezelf voor nieuwe stappen door aan de slag te gaan met assertiviteitsoefeningen. Misschien verlang je naar meer contact met jezelf via de natuur, via dieren.

Het kind in jou vond dat altijd al mooi.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.