13-18 (tiener tot puber)

‘Met hulp van Suzanne is de rust in ons gezin teruggekeerd. Suzanne weet met zowel kind (in ons geval een dochter van bijna 14) als ouder echt contact te maken. Voor ons als ouders was een belangrijke tip van Suzanne “Choose your battles”, Zet in op die zaken die er echt toe doen en leg niet op alle slakken zout. Door inzet van Suzanne werd ook voor mijn dochter duidelijk wat voor een effect haar gedrag op de rest van het gezin heeft.Met een tweetal gesprekken en enkele waardevolle tips is de negatieve spiraal doorbroken en de sfeer in ons huis aanzienlijk verbeterd. Nogmaals dank voor je hulp!’
Esther en gezin, Rotterdam 

Voor pubers

Als puber kan je soms best met jezelf in de knoop zitten.
De omgang met je vrienden en vriendinnen bij wie je je enerzijds super op je gemak voelt maar bij wie je je anderzijds ook niet altijd helemaal durft te uiten. De druk van school, van sport, van veel moeten, van bij willen blijven. Misschien ben je niet tevreden over jezelf, over hoe je eruit ziet, over hoe je doet. Conflicten met je ouders, het kan soms allemaal te veel worden. #Coaching en begeleiding kan jou helpen om zelf (eventueel ook zonder dat je ouders zich daar actief in mengen) overzicht te krijgen in wat jij belangrijk vindt, wat jou in beweging brengt, wat jou rust geeft.

Vanuit de Kinderbrigade begeleid ik al heel lang kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 t/m 24 jaar. Sommige pubers zie ik maar een keer, anderen zie ik jaren lang vrij regelmatig, gewoon omdat dat voor hen goed voelt en ze het fijn vinden om met iemand te praten die met meer afstand tips kan geven en kan luisteren. Ik heb een beroepsgeheim. Dat betekent dat je mij dingen kunt vertellen waar je mee zit, zonder dat je ouders daar altijd alles van hoeven te weten. Ik heb al veel kinderen en jongeren met allerlei problemen en probleempjes gezien en geholpen en ik vind dus niet snel iets gek. Het kan opluchten om je verhaal te doen en samen naar een kleine of grote stap richting een oplossing te kijken. De Kinderbrigade helpt.

#coaching, #pubers, #tieners, #psychologische-begeleiding, #kinderbrigade, #opvoedingsondersteuning

Voor Ouders 

  • Hoe ga je om met het mobiele telefoongebruik van je puber?
  • Als ‘heel de klas’ om half vijf ’s ochtends thuis mag komen van een feestje, mag jouw puber dat dan ook, of laat je jouw kind die ‘ene’ uitzondering zijn.
  • Als jouw puber thuis komt, hoort zijn jas dan nog steeds aan de kapstok net als vroeger, of ben je al lang blij dat er geen ruzie en discussie is?Al hoef je dan geen luiers meer te verschonen, en kan je kind mogelijk best meekomen in de klas (als ie maar eens aan z’n huiswerk ging ;), dan nog is het op laten groeien van je pubers niet altijd gemakkelijk. Daar kun je wel een steuntje in de rug bij gebruiken!

De Kinderbrigade biedt ouders en hun pubers laagdrempelige en oplossingsgerichte begeleiding en coaching. #Coaching is bruikbaar voor ouders zelfs zonder dat je puber hier intensief bij betrokken wordt. Vaak is het immers niet de jongere die zich in eerste instantie anders ‘moet’ gaan gedragen. Juist als je als ouder met een andere blik naar je puberkind leert kijken (dat lekkere knuffeltje van vroeger waar je zo’n goed en gezellig contact mee had en wat nou geen woord met je wil wisselen), je leert te verplaatsen in wat pubers beweegt en handvatten krijgt hoe je jouw begeleiding steviger neer kan zetten enerzijds en juist veel meer los kan laten anderzijds, ontstaat weer ruimte voor meer contact, meer vrijheid en veel minder (twee)strijd.